Blagdan Sv. Jurja u Odri

Objavljeno: 24. Travanj, 2017.

f_odra

Dr. Drago Prgomet, kandidat za Gradonačelnika Grada Zagreba, Željko Fiolić, kandidat za predsjednika Vijeća Gradske četvrti Novi zagreb zapad te dr. Ivan Čelić, saborski zastupnik, zajedno s članovima i kandidatima na listama PO HDZ Novi Zagreb zapad na proslavi Jurjeva u Odri.

Nazočiti misnom slavlju proslave blagdana Sv. Jurja, 23. 04. 2017., u Odri posebna je čast. Narodne nošnje, svečana vatrogasna postrojba i sveta misa okupili su veći broj vjernika u crkvi Sv. Jurja. Blagdan je to koji slavi Turopolje, ponosan kraj Lijepe naše.

Obilasku, uz g. Prgometa, nazočili su predsjednik Područnog odbora HDZ Novi Zagreb zapad i nositelj liste za VGČ Novi Zagreb zapad,  Željko Fiolić i predsjednici Temeljnih ogranaka HDZ Čehi, Hrašće, Mala Mlaka i Odra, kao i  kandidati HDZ-a na listama za Vijeće Gradske četvrti Novi Zagreb zapad i Vijeća mjesnih odbora cijele gradske četvrti. Naš gost bio je i dr. Ivan Ćelić, saborski zastupnik.

Povodom blagdana, upriličen je i koncert u vatrogasnom domu u Odri kako za goste tako i za sve domaće koji su nazočili obilju glazbe.

Dr. Prgomet je uz domaćine obišao lokacije na kojima bi trebala nastati nova infrastruktura tako potrebna ovom kraju. Nedostatak dječjeg vrtića, novoobnovljene osnovne škole u Odri, ali bez športske dvorane, kasniji obilazak NK Odra, Konjičkog kluba u Maloj Mlaki, te konjičko natjecanje koje se je zbivalo nedaleko od konjičkog kluba, dovoljno su kazali sami po sebi. Prilikom obilaska Male Mlake, zapaljene su svijeće ispred spomen ploče na Društvenom domu, podignute u spomen na poginulog branitelja, Zdravka Fiolića.

»Može se više i bolje, ali planirano i u skladu s mogućnostima. Težit ćemo stvarati mogućnosti da naši ljudi ne pomišljaju o odlasku nego da žive na svojoj zemlji odgajajući svoju djecu i njegujući tradiciju, kakve vidim u Turopolju ne nedostaje. Osobito sam dirnut ovim današnjim susretom i riječima koje sam čuo od meni dragih ljudi. Težimo dalje i dobrom i poštenom cilju.« kazao je dr. Drago Prgomet.

 

Share Button

Najnovije vijesti

feat

Proslava 28. godišnjice ...

Ove godine je Područna organizacija HDZ Novi Zagreb...

Marinko_Peric

Novi član Područnog odb...

Na 26. sjednici PO HDZ Novi Zagreb zapad, održanoj u...

bot_f

Godišnja skupština DVD ...

U subotu, 20.1.2018. održana redovna skupština...

WEB_FEAT

Božićna čestitka

Poštovane članice i članovi Hrvatske demokratske...

tamb

Božićni domjenak PO HDZ...

U četvrtak, 21. 12.2017. u prostorijama društvenog...

feat_FT

Članovi HDZ Novi Zagreb ...

Živa su sjećanja na dr. Franju Tuđmana i vrijeme u...