Cvjetna nedjelja u Svetoj Klari

Objavljeno: 09. Travanj, 2017.

f_klara

Blagdan koji kršćani slave u spomen na muke Gospodinove. Današnja Cvjetnica u Svetoj Klari 9. travnja 2017.godine, velikom prigradskom naselju Grada Zagreba, proslavljena je procesijom kroz naselje i svetom misom. Naravno nisu izostale maslinove grančice koje simboliziraju Isusov ulazak u Jeruzalem kad je narod dočekao Isusa mašući palminim i maslinovim grančicama.

Svečanosti proslave nazočilo je čelništvo Hrvatske demokratske zajednice Novog Zagreba zapad, predsjednik Željko Fiolić i potpredsjednik Dubravko Jelić, a u ime Temeljnog ogranka HDZ Sveta Klara nazočili su predsjednica Sanja Volić Radić i potpredsjednik Marinko Perić.

Trg, barokna crkva Svete Klare, župni dvor i okolni park uređeni su i obnovljeni u vrijeme upravljanja Gradskom četvrti Novi Zagreb zapad od strane Hrvatske demokratske zajednice Novog Zagreba zapad, iskazujući  tako poseban odnos prema hrvatskoj kulturnoj i sakralnoj baštini. Crkva Svete Klare, kako je spominju ljetopisi, datira na tom mjestu još iz 14. stoljeća, a današnja crkva je izgrađena 1768. godine.

Share Button

Najnovije vijesti

feat

Proslava 28. godišnjice ...

Ove godine je Područna organizacija HDZ Novi Zagreb...

bot_f

Godišnja skupština DVD ...

U subotu, 20.1.2018. održana redovna skupština...

WEB_FEAT

Božićna čestitka

Poštovane članice i članovi Hrvatske demokratske...

tamb

Božićni domjenak PO HDZ...

U četvrtak, 21. 12.2017. u prostorijama društvenog...

feat_FT

Članovi HDZ Novi Zagreb ...

Živa su sjećanja na dr. Franju Tuđmana i vrijeme u...

HIC_0602_1

40 godina djelovanja NK H...

U subotu, 26.8.2017. godine, predsjednik Područnog...