Cvjetna nedjelja u Svetoj Klari

Objavljeno: 09. Travanj, 2017.

f_klara

Blagdan koji kršćani slave u spomen na muke Gospodinove. Današnja Cvjetnica u Svetoj Klari 9. travnja 2017.godine, velikom prigradskom naselju Grada Zagreba, proslavljena je procesijom kroz naselje i svetom misom. Naravno nisu izostale maslinove grančice koje simboliziraju Isusov ulazak u Jeruzalem kad je narod dočekao Isusa mašući palminim i maslinovim grančicama.

Svečanosti proslave nazočilo je čelništvo Hrvatske demokratske zajednice Novog Zagreba zapad, predsjednik Željko Fiolić i potpredsjednik Dubravko Jelić, a u ime Temeljnog ogranka HDZ Sveta Klara nazočili su predsjednica Sanja Volić Radić i potpredsjednik Marinko Perić.

Trg, barokna crkva Svete Klare, župni dvor i okolni park uređeni su i obnovljeni u vrijeme upravljanja Gradskom četvrti Novi Zagreb zapad od strane Hrvatske demokratske zajednice Novog Zagreba zapad, iskazujući  tako poseban odnos prema hrvatskoj kulturnoj i sakralnoj baštini. Crkva Svete Klare, kako je spominju ljetopisi, datira na tom mjestu još iz 14. stoljeća, a današnja crkva je izgrađena 1768. godine.

Share Button

Najnovije vijesti

povjerenstvo01

Povjerenstvo radi punom p...

Povjerenstvo Područnog odbora HDZ-a Novi Zagreb -...

05

Izabrano novo vodstvo TO ...

U srijedu, 12. rujna održana je izvanredna izborna...

rotor1

REMETINEC: Dvije godine p...

Večeras je u organizaciji Vijeća Gradske četvrti...

Dr. Ćelić dodatno je „pritisnuo“ Bandića i uputio mu zastupničko pitanje: Što je dosad poduzeto na realizaciji ovoga važnoga HDZ-ova projekta?

Zajedno s našim zastupni...

Dr. Ćelić dodatno je „pritisnuo“ Bandića i...

oluja

Dani ponosa i slave

Na današnji, povijesni dan prije 23 godine započela...

rotor

Rekonstrukcija rotora: "I...

Priopćenje Gradskog odbora HDZ-a Grada...