Cvjetna nedjelja u Svetoj Klari

Objavljeno: 09. Travanj, 2017.

f_klara

Blagdan koji kršćani slave u spomen na muke Gospodinove. Današnja Cvjetnica u Svetoj Klari 9. travnja 2017.godine, velikom prigradskom naselju Grada Zagreba, proslavljena je procesijom kroz naselje i svetom misom. Naravno nisu izostale maslinove grančice koje simboliziraju Isusov ulazak u Jeruzalem kad je narod dočekao Isusa mašući palminim i maslinovim grančicama.

Svečanosti proslave nazočilo je čelništvo Hrvatske demokratske zajednice Novog Zagreba zapad, predsjednik Željko Fiolić i potpredsjednik Dubravko Jelić, a u ime Temeljnog ogranka HDZ Sveta Klara nazočili su predsjednica Sanja Volić Radić i potpredsjednik Marinko Perić.

Trg, barokna crkva Svete Klare, župni dvor i okolni park uređeni su i obnovljeni u vrijeme upravljanja Gradskom četvrti Novi Zagreb zapad od strane Hrvatske demokratske zajednice Novog Zagreba zapad, iskazujući  tako poseban odnos prema hrvatskoj kulturnoj i sakralnoj baštini. Crkva Svete Klare, kako je spominju ljetopisi, datira na tom mjestu još iz 14. stoljeća, a današnja crkva je izgrađena 1768. godine.

Share Button

Najnovije vijesti

HIC_0602_1

40 godina djelovanja NK H...

U subotu, 26.8.2017. godine, predsjednik Područnog...

f_zejlko

Željko Fiolić potpredsj...

Na 2. sjednici Vijeća gradske četvrti Novi...

f_klara

HDZ Svete Klare u potpori...

U centru novozagrebačkog naselja Sveta Klara danas...

f_p

15 godina KUD-a "Preslica...

U subotu, 13. svibnja 2017., folklornim koncertom...

f_135

Promidžbeni dan HDZ –a...

Više od očekivanja, temeljni ogranci HDZ-a Novog...

f_lucko

Dr. Drago Prgomet na dru...

Gradska četvrt Novi Zagreb zapad broji ukupno nešto...