Filipović u Novom Zagrebu: Obnovili smo rotor – izgradit ćemo nacionalnu dječju bolnicu

Objavljeno: 11. Ožujak, 2021.

bolnica

Naš kandidat za gradonačelnika Zagreba sveučilišni profesor Davor Filipović obišao je prostor na kojem će se u Blatu izgraditi Nacionalna dječja bolnica (NDB) – što je prvi korak prema Nacionalnoj sveučilišnoj bolnici. Podsjetio je da je naša Vlada RH već osigurala 42 milijuna kn, od čega su 85% europska sredstva, za projektno-tehničku dokumentaciju i studiju izvodljivosti – koja je pred finalizacijom.

»Ovo je kapitalni projekt i HDZ Zagreb i Vlada Republike Hrvatske i Grada. Grad Zagreb daje zemljište, a država Hrvatska novac će dobiti iz EU – kao i u slučaju rekonstrukcije Rotora Remetinec. Zagrebačke obitelji zaslužuju ovu bolnicu, naša djeca zaslužuju vrhunsku skrb!«

U Filipovićevoj pratnji bili su članovi Predsjedništva HDZ-a Novi Zagreb – zapad, predvođeni Draženom Hrkačem,  predstavnici temeljnih ogranaka HDZ-a s područja naše četvrti, među kojima i ravnatelj Središnje agencije za financiranje i ugovaranje programa i projekata Europske unije (SAFU) Tomislav Petric, prvi čovjek HDZ Blato.

»Izgradnja NDB nije obećanje, to je realnost! Taj toliko željeni projekt programiran je za novu EU financijsku omotnicu 2021-2027« – otkrio je Petric.

Najnovije vijesti

uskrs2020

Sretan Uskrs!

Uskrs je najveći kršćanski blagdan, blagdan...

hleskovac11

Pobjednička atmosfera uz...

Predsjednik Gradske skupštine Grada Zagreba i HDZ...

gradskio1

Održana 5. sjednica Grad...

Kao ozbiljna stranka nastavljamo s ozbiljnim...

masline2

Cvjetnica u Novom Zagrebu

Hosana! Blagoslovljen Onaj koji dolazi u ime...

utrine

Mislav Herman i Davor Fil...

Naši Mislav Herman i Davor Filipović sa sugrađanima...

bolnica

Filipović u Novom Zagreb...

Naš kandidat za gradonačelnika Zagreba sveučilišni...