Povjerenstvo nastavlja u 5. brzini

Objavljeno: 23. Rujan, 2018.

povjerenstvo2

Pripreme za EU izbore, posjeti ograncima i Izborne skupštine

Nakon što smo prošlog tjedna posjetili naše temeljne ogranke Siget, Hrvatski Leskovac, Lanište Remetinec i Trnsko te održali Izbornu skupštinu u TO-u Savski Gaj, Povjerenstvo Odbora HDZ-a Gradske četvrti Novi Zagreb – zapad, kako se prema novom Statutu HDZ-a naziva donedavni Područni odbor, nastavilo je punim gasom – u 5. brzini!

Povjerenstvo, predvođeno povjerenikom Draženom Hrkačem, odgovorno i ozbiljno se posvetilo svojoj glavnoj zadaći, dobivenoj od Gradskog odbora HDZ-a Grada Zagreba i nacionalnog vodstva naše stranke: da obnovi, osnaži i modernizira HDZ kako bi u našoj gradskoj četvrti ponovno postao, nakon više godina nazadovanja, ono što s obzirom na brojnost i kvalitetu svojih članica i članova i zaslužuje biti – najjača, pobjednička politička stranka!

Tako smo ovog tjedna obišli četiri temeljna ogranka ili se sastali s njihovim predstavnicima. Na prvom sastanku, u Lučkom, dočekao nas je agilni i na akciju uvijek spremni predsjednik TO-a Silvestar Smetko zajedno s cijelim Izvršnim odborom. Uz ugodno druženje i razmjenu iskustava, Povjerenstvo je upoznato i s kompleksnom komunalnom problematikom tog naselja s više od 3.000 stanovnika.

Slijedio je posjet Blatu, domicilnom ogranku povjerenika Hrkača, gdje su nas dočekali HDZ-ov predsjednik Mjesnog odbora Davor Tomaško i nositelj naše pobjedničke liste sa zadnjih izbora za mjesnu samoupravu Tomislav Jajetić – zajedno s članicama i članovima Izvršnog odbora TO-a. Sastanak je protekao u vedrom, prijateljskom, pozitivnom tonu, s naglaskom na nezaustavljivom jačanju HDZ-a unatoč tragikomičnim pokušajima opstrukcije nekih nepovratno kompromitiranih pojedinaca, ali i na mobilizaciji naših volontera i građana s pravom glasa za opće izbore u BiH 7. listopada.

Ogranak po ogranak, došli smo i do našega predivnog Turopolja, do našeg Hrašća, gdje nas je dočekao novi, propulzivni predsjednik TO-a Nikola Brletić – mladi, ali već dokazani ekspert informatičkih tehnologija – uz cjelokupni Izvršni odbor i, naravno, vrijednog člana našeg Povjerenstva Hrvoja Križanića.

Raspravljalo se o važnoj ulozi koju Turopolje mora imati i imat će unutar HDZ-a Novog zagreba – zapad te o komunalnoj problematici. Prisjetili smo se svih velikih skupova koje je ovaj ogranak uzorno organizirao za našu stranku, ali i svih uspjeha mjesnoga Dobrovoljnoga vatrogasnog društva (DVD) – na koje je Hrašće s punim pravom toliko ponosno! – a koje je i na međunarodnoj vatrogasnoj smotri osobno posjetio i pohvalio predsjednik Plenković još kao eurozastupnik.

Na sastanku u Hrašću pridružio nam se i Temeljni ogranak HDZ-a Odra, predvođen uvaženim Željkom Feljanom, koji nas je izvijestio o velikim problemima s nogostupima u njihovom naselju i opasnosti za djecu koja do škole, slično kao u Svetoj Klari, moraju hodati cestom. Odra već nekoliko godina čeka projektiranje, dokumentaciju, dozvole… Riječju, još jedan primjer Bandićeva nedovoljno efikasnog i improvizatorskog modela vladanja gradom. Iz Odre se raspravi pridružio i mladi, sve angažiraniji Zvonimir Bulić, koji je napomenuo da njegovo naselje, u koje doseljava sve više mladih obitelji, već nekoliko izbornih ciklusa čeka da gradonačelnik Bandić ispuni obećanje o gradnji
sportske dvorane u osnovnoj školi, ali zasad nisu vidljive ni namjere da se realizira taj važni projekt. Ali ne brinite – ironično je zaključio Zvonimir – sigurno će Bandić opet, uoči novih izbora, ustvrditi da „gradnja samo što nije počela“.

Osim sastanaka s našim ograncima, članovi Povjerenstva ovog su tjedna sudjelovali i na radionici i predavanju o vođenju izbornih kampanja putem društvenih mreža, koje je Gradski odbor HDZ-a Grada Zagreba organizirao u sklopu već započetih priprema za sljedeće izbore – one za Europski parlament u svibnju iduće godine. Cilj: nastaviti niz briljantnih pobjeda nakon naših trijumfa na parlamentarnim i lokalnim izborima.

I na kraju, u subotu, šlag na tortu. Zucker kommt zuletzt! Dana 22. rujna, održana je izvanredna Izborna skupština Temeljnog ogranka HDZ-a Hrvatski Leskovac, na kojoj je za novu predsjednicu izabrana diplomirana pravnica Dijana Matić. Od srca čestitamo gospođi Matić – jedinoj ženi koja trenutačno vodi neku od 16 temeljnih organizacija HDZ-a na području naše gradske četvrti. Sigurni smo da će i novo vodstvo TO-a Hrvatski Leskovac pridonijeti povratku HDZ-a na pobjednički put u Novom Zagrebu
– zapad!

I idućeg tjedna nastavljamo istim tempom. I to već od ponedjeljka i Izborne skupštine u TO-u HDZ-a Remetinec!

 

Najnovije vijesti

iZBORI-2020

Potpisi podrške za kandi...

Sukladno Odluci o održavanju redovnih...

IZBORI-2020

Uvid u popis članova HDZ...

Sukladno odluci Nacionalnog vijeća HDZ-a od 24....

bozic_2019_10

12.302 puta HVALA!

Od srca zahvaljujemo svim sugrađanima iz naše...

jelkovec

Za snažnu i ponosnu Hrva...

U prepunoj dvorani u Zagrebačkom Jelkovcu. Jer...

bozic

Sretan i blagoslovljen Bo...

Neka mir i zdravlje bude vaš dar na Božić i vaš...

bozic_2019_10

Na 3. tribini u Sv. Klari...

Snaga zajedništva i pobjednički duh! Na još...